Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Δημοσίευση: 13-07-2015 10:20


Έχουμε μπει στο 1957. Ο «πιτσιρικάς» που έχει το θράσος να γράφει σαν βετεράνος αμερικανός συγγραφέας και να μιμείται το ύφος μεγάλων συγγραφέων είναι τώρα είκοσι χρονών και ύστερα από τον τριετή «παγετώνα» όπου τον είχε στείλει η σύγκρουσή του με τον Απόστολο Μαγγανάρη και η αποχώρησή του από την «Μάσκα», καταφέρνει να εξασφαλίσει συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Πεχλιβανίδη που έχει ανακοινώσει την έκδοση μιας σειράς «Βιβλίων της Τσέπης» (την πρώτη απόπειρα την είχε κάνει η «Μάσκα» νωρίτερα, σε πιο φθηνή μορφή). 

Την αρχισυνταξία έχει αναλάβει ο Γιάννης Μαρής και ο υποφαινόμενος τον βοηθάει στην επιλογή των βιβλίων που θα μεταφραστούν, μεταφράζοντας και ο ίδιος κάμποσα από αυτά γραμμένα από τους πολύ δημοφιλείς εκείνη την εποχή συγγραφέων όπως ο Μίκι Σπιλέιν, ο Τζόναθαν Λάτιμερ, ο Ρίτσαρντ Πρέιδερ και άλλοι, καθώς και τον «Φόνο του Ρότζερ Ακρόϊντ» της Άγκαθα Κρίστι.


Περισσότερα...

Δημοσίευση: 17-02-2015 12:17


Πολλοί από το άμεσο περιβάλλον μου με προτρέπουν να γράψω ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με το αιτιολογικό ότι λόγω της ηλικίας μου και του γεγονότος ότι μπήκα στην αρένα σε πολύ νεαρή ηλικία αλλά και των πολλών και διάφορων – απίστευτων πολλές φορές – βιωμάτων μου, αφ΄ ενός μεν, αποτελώ «γέφυρα» μεταξύ ενός πολύ μακρινού παρελθόντος και του παρόντος και, αφ΄ ετέρου, οι λογιών-λογιών καταστάσεις που έχω ζήσει αξίζει να γίνουν γνωστές. Και μου φέρνουν σαν παράδειγμα την εισαγωγή που μου επέτρεψαν να γράψω για το βιβλίο μου «Επίγραμμα θανάτου» που προσφέρθηκε από την εφημερίδα «Το Βήμα» το 2011 – έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που κάποιος έφτασε στο σημείο να σχολιάσει ότι ήταν πιο ενδιαφέρουσα από το μυθιστόρημα που ακολουθούσε!

Θα ξεκινήσω με την μεγάλη απογοήτευση που έζησα το 1955 και που έκανε την απογοήτευση που είχα ζήσει το 1953 να ωχριά...


Περισσότερα...

Δημοσίευση: 19-12-2014 11:56


Αφορμή για το παρόν μου έδωσε η διαπίστωση ότι, ξαφνικά, η ελληνική αγορά γέμισε ‘συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων’.

 


Περισσότερα...

Δημοσίευση: 19-12-2014 10:57


Με μεγάλη μας χαρά και ανακούφιση σας πληροφορούμε ότι λύθηκε το πρόβλημα του τρόπου διάθεσης του ψηφιακού περιοδικού Μάσκα του Τζίμμυ Κορίνη και των βιβλίων του Τζίμμυ Κορίνη και ότι τώρα μπορείτε να ‘κατεβάζετε’ όλα αυτά που τόσον καιρό προβάλουμε από την Ιστοσελίδα μας. Όπως θα διαβάσετε λεπτομερέστερα στο τμήμα «Πωλήσεις», διαλέγετε τι θέλετε να ‘κατεβάσετε’, ακολουθείτε την περιγραφόμενη διαδικασία και – γίνεται δικό σας με τις ευλογίες και τις ευχαριστίες μας.


Περισσότερα...

Δημοσίευση: 01-05-2013 12:43


ΔΕΚΑΤΡΙΑ ατελείωτα χρόνια αργότερα, είμαστε και πάλι μαζί! Η προηγούμενη απόπειρά μου, το 1998, να ζωντανέψω ξανά την Μάσκα, τούτη τη φορά με τον τίτλο ΜΑΣΚΑ του Τζίμμυ Κορίνη σκόνταψε στο θέμα της πρακτόρευσης και σε δύο αγωγές εναντίον μου. Η μεν πρακτόρευση του πρώτου, καθώς και των επόμενων τευχών που εκδόθηκαν τότε, αποδείχτηκε ανεπαρκής, (για να μεταχειριστώ την πιο ευγενική λέξη και να μην αποδώσω ευθύνες σε πρόσωπα). Θυμάμαι ότι επισκέφτηκα γύρω στα είκοσι περίπτερα, ζητώντας να αγοράσω ένα τεύχος και από όλους τους περιπτερούχους πήρα την ίδια στερεότυπη απάντηση – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ!


Περισσότερα...


 Video: Συνέντευξη του Τζίμμυ Κορίνη
Οι "27 της Ευρώπης" ερευνούν γιατί μας γοητεύουν τόσο οι ιστορίες για τα εγκλήματα και [...] μιλούν με κάποιες από τις σημαντικότερες μορφές του χώρου στην Ελλάδα, όπως ο Τζίμμυ Κορίνης, που ήταν επί σειρά ετών η "ψυχή" του θρυλικού περιοδικού "Η Μάσκα".