Συναρπαστικά τεύχη της «Μάσκας»
του Τζίμμυ Κορίνη
Τεύχος Νο 1
Τεύχος Νο 2
Τεύχος Νο 3
Τεύχος Νο 4
Τεύχος Νο 5
Τεύχος Νο 6
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!


Έχουμε μπει στο 1957. Ο «πιτσιρικάς» που έχει το θράσος να γράφει σαν βετεράνος αμερικανός συγγραφέας και να μιμείται το ύφος μεγάλων συγγραφέων είναι τώρα είκοσι χρονών και ύστερα από τον τριετή «παγετώνα» όπου τον είχε στείλει η σύγκρουσή του με τον Απόστολο Μαγγανάρη και η αποχώρησή του από την «Μάσκα», καταφέρνει να εξασφαλίσει συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Πεχλιβανίδη που έχει ανακοινώσει την έκδοση μιας σειράς «Βιβλίων της Τσέπης» (την πρώτη απόπειρα την είχε κάνει η «Μάσκα» νωρίτερα, σε πιο φθηνή μορφή). 

Την αρχισυνταξία έχει αναλάβει ο Γιάννης Μαρής και ο υποφαινόμενος τον βοηθάει στην επιλογή των βιβλίων που θα μεταφραστούν, μεταφράζοντας και ο ίδιος κάμποσα από αυτά γραμμένα από τους πολύ δημοφιλείς εκείνη την εποχή συγγραφέων όπως ο Μίκι Σπιλέιν, ο Τζόναθαν Λάτιμερ, ο Ρίτσαρντ Πρέιδερ και άλλοι, καθώς και τον «Φόνο του Ρότζερ Ακρόϊντ» της Άγκαθα Κρίστι.


(Συνεχίζεται στις «Εκμυστηρεύσεις»)

Αρχείο Εκμυστηρεύσεων

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ… στον καλό δημοσιογράφο Γιάννη Ζουμπουλάκη

Ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ στον καλό δημοσιογράφο Γιάννη (με δύο "ν") Ζουμπουλάκη που ασχολήθηκε με τον "ταπεινό εαυτό μου" (όπως θα έλεγε ο μεγάλος κινηματογραφικός ντετέκτιβ Τσάρλι Τσαν) και τη δουλειά μου και ανακοίνωσε μέσα από το on line της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" αλλά και από την έντυπη έκδοση, την "ανάσταση" του πρώτου "CSI" που έγραψα και σκηνοθέτησα το 1970, «πρωτιά» που η Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων αρνήθηκε να αναγνωρίσει, αναγκάζοντάς με να παραιτηθώ από μέλος.  

Για περισσότερα κάντε μια βόλτα στο σχετικό ρεπορτάζ στο vima.gr.


Mυθιστορήματα του Τζίμμυ Κορίνη
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ
ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ
ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ «ΜΑΣΚΑΣ»

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, σκεφτόμαστε να ιδρύσουμε την ΛΦΤΜ. Για να προχωρήσουμε, όμως, πρέπει να ξέρουμε αν υπάρχει ενδιαφέρον για την ίδρυση μιας τέτοιας Λέσχης. Όσοι, λοιπόν, θα ήθελαν να γίνουν μέλη, δεν έχουν παρά να το δηλώσουν, το ταχύτερο δυνατό, αποστέλλοντάς μας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail) προκειμένου να εκτιμήσουμε τα νούμερα και να προχωρήσουμε στις νομικές διαδικασίες και τις άλλες λεπτομέρειες – όπως συνδρομή, προνόμια, εκδηλώσεις, τόπος συγκεντρώσεων κλπ.