Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Τύπος: protagon.gr: Ο άνθρωπος πίσω απ' την μάσκα

Τύπος | Δημοσίευση: 09-04-2014 14:55


*Του Άρη Μαλανδράκη

 

Ο άνθρωπος πίσω από τη Μάσκα έχει ονοματεπώνυμο και μια μεγάλη καριέρα -συγγραφική, εκδοτική, κινηματογραφική, τηλεοπτική.


Δεν είναι άλλος από τον Τζίμμυ Κορίνη, διευθυντή σύνταξης για 11 χρόνια του ανεπανάληπτου ελληνικού pulp magazine που γαλούχησε γενιές και γενιές με τα συναρπαστικά αναγνώσματα και τα ατμοσφαιρικά εξώφυλλά του. Ο Τζίμμυ Κορίνης είδε την πρώτη αστυνομική ιστορία του δημοσιευμένη (και πληρωμένη) σε ηλικία 14 ετών κι έγινε συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, με πλήρη απασχόληση, στα 18. Η δουλειά του δημοσιευόταν στη θρυλική Μάσκα και το… ομόαιμο Μυστήριο, καθώς και άλλα περιοδικά και εφημερίδες της εποχής: Εμπρός, Ελληνίδα, Φαντασία, Πρώτο, Μπουκέτο, Φαντάζιο κ.ά.

Στο χώρο του κινηματογράφου μπήκε το 1964, γράφοντας το σενάριο της ταινίας «Νυχτοπερπατήματα». Αργότερα, μεταπήδησε στη μικρή οθόνη γράφοντας και σκηνοθετώντας δύο κωμικές σειρές, μια αστυνομική σειρά και οκτώ θρίλερ για την κρατική τηλεόραση. Πολυπράγμων και πολυτάλαντος, έγραψε δύο βιβλία για τον εκδοτικό οίκο New English Library και ήταν τακτικό μέλος των βρετανικών Writers Guild και Directors Guild. Εγινε associate producer της αμερικανικής ταινίας «Blind Date», με τους Κιρ Ντουλία και Κίρστι Αλεϊ, γράφοντας επίσης το αρχικό σενάριο που οδήγησε, το 1992, στη δίδυμη παραγωγή για τον Χριστόφορο Κολόμβο. Πρόσφατα, το σενάριό του «Quest of Troy» επιλέχθηκε στα 32 φιναλίστ διεθνούς διαγωνισμού σεναρίου.

Θέλοντας να τιμήσει τα 25 χρόνια επιτυχημένης και δημιουργικής παρουσίας του Τζίμμυ Κορίνη στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αλλά και να θυμίσει ποιος κρυβόταν πίσω από τη θρυλική Μάσκα, η Ενωση Σεναριογράφων Ελλάδος οργανώνει την Τετάρτη 9 Απριλίου μια εκδήλωση στον Ιανό. «Κρατάω πολλά μέσα μου κι ελπίζω να μπορέσω να τα βγάλω προς τα έξω και να τα μοιραστώ μαζί σας», λέει ο ίδιος. «Θα ξεκινήσω με την ιστορία της αμερικανικής Black Mask που έγινε διεθνής μόδα και στην Ελλάδα εκδηλώθηκε μέσω της Μάσκας και του Μυστήριου. Και μετά, θα μιλήσω για μένα. Οχι για τα λίγα όσα έκανα, τα θεωρώ μηδαμινά, αλλά για όσα δεν έκανα». Ομιλητές συγκεκριμένοι δεν θα υπάρχουν στην εκδήλωση. «Οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να έρθει στο βήμα και να απαγγείλει τις… κατηγορίες του σε βάρος μου. Εγώ, μετά θα προσπαθήσω να αποδείξω την αθωότητά μου».

info

Τζίμμυ Κορίνης: Ο άνθρωπος πίσω από τη Μάσκα

ΠΟΥ: Βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, τηλ. 210-3217917)

ΠΟΤΕ: Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, στις 18:00

ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη


Πηγή: protagon.gr Νέο παράθυρο Video: Συνέντευξη του Τζίμμυ Κορίνη
Οι "27 της Ευρώπης" ερευνούν γιατί μας γοητεύουν τόσο οι ιστορίες για τα εγκλήματα και [...] μιλούν με κάποιες από τις σημαντικότερες μορφές του χώρου στην Ελλάδα, όπως ο Τζίμμυ Κορίνης, που ήταν επί σειρά ετών η "ψυχή" του θρυλικού περιοδικού "Η Μάσκα".